SM Nordisk Folkbåt 2018

Sparbanken Syd Race

4-8 juli

Seglarpaviljongen, Simrishamn

Alla folkbåtsentusiaster inbjuds till sommarens arrangemang i Simrishamn. Det samlade evenemanget – Sail Österlen – kommer att pågå under tio dagar i juli och omfatta såväl Svenskt Mästerskap Nordisk Folkbåt 2018 som Nordic Folkboat Gold Cup 2018. Båda regattorna är öppna för internationellt deltagande.

Simrishamn är en gammal handels- och sjöfartsstad på det gröna och vackra Österlen i den allra sydligaste delen av Sverige, nära Bornholm och endast en timmes bilväg från Öresundsbron/Malmö. Staden och bygden är sommartid populära turistmål.

Simrishamns Segelsällskap ser fram emot rättvisa och minnesvärda seglingar i ett av Sveriges bästa seglingsvatten. Vi hoppas att i juli få välkomna ett stort antal folkbåtsseglare, anhöriga och andra intresserade från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Finland, Estland och USA till Simrishamn.

Racing

Sjösättning, upptagning och hamnplats i Simrishamn ingår i anmälningsavgiften. Deltagande besättningar kommer utan extra kostnad att tillhandahållas frukost, med möjlighet att göra lunchpaket, samt biljetter till invigningsbuffé och regattamiddag. Extra biljetter kan bokas.

Sedan kappseglingarna avslutats för dagen kommer After Sail att anordnas med olika aktiviteter och möjlighet att mot extra avgift serveras dagens rätt. Kvällstid är klubbens bar öppen och vissa kvällar kommer dans och musikunderhållning att anordnas. Arrangemangen kommer att ge goda möjligheter till gemytlig samvaro med folkbåtsseglare från andra länder.

Vi välkomnar din anmälan och ser fram emot att få träffa dig i Simrishamn.

Simrishamns Segelsällskap